پایان نامه ارشد هنر گرایش نمایش: رمانس ایرانی از نظر ساختار و محتوا با توجه به رویکرد نورتروپ فرای |
فصل اول کلیات… 3
بیان مساله. 4
هدفهای تحقیق.. 5
سوالات یا فرضیه های تحقیق.. 6
فصل دوم: 8
رمانس…. 8
فصل سوم: 23
آرا و نظرات نورتوپ فرای.. 23
نظریۀ میتوس…. 34
میتوس بهار: کمدی.. 42
میتوس پاییز: تراژدی.. 48
میتوس زمستان: طنز و هزل.. 53
فصل چهارم: 57
فرای و رمانس…. 57
کلیات… 58
دعوت… 64
ردّ دعوت… 65
امداد غیبی.. 66
عبور از نخستین آستان.. 67
شکم نهنگ…. 68
آیین تشرف… 68
جادۀ آزمونها. 69
زن در نقش وسوسهگر. 71
آشتی و یگانگی با پدر. 72
خدایگان.. 74
برکت نهایی.. 75
بازگشت… 76
نتیجه. 78
فصل پنجم: 79
بررسی نمونهای.. 79
شروع قصه. 80
مطابقت الگو و داستان.. 88
منابع.. 91
نمایشنامه. 94
داستانی میان همین کتابهای ساده. 9
چکیده
رمانس به عنوان یکی از گونه های شناخته شدۀ ادبیات سهم عمدهای از تاریخ ادبیات را داراست. به همین دلیل نظریهپردازانی چون فرای در نوشتههای خود این گونه را مورد مداقه قرار دادهاند و آن را تجزیه و تحلیل کرده اند. فرای با توجه به الگوی اسطورهای که برای گونه های مختلف ادبیات ارائه می کند، رمانس را نیز مورد بازنگری قرار داده است. در این نوشته با گذری کوتاه بر تعریف و تاریخچه رمانس در اروپا تلاش شده بر اساس نظریات نورتوپ فرای در مورد گونه های ادبی و به ویژه نظریۀ میتوسها، الگویی ساختاری برای رمانس ایرانی ارائه گردد. در این جا برای منطبق ساختن الگوی ارائه شده با نمونه ای از رمانس ایرانی، سمک عیار انتخاب شده است.
پیشگفتار
همیشه در زندگی دقایق و لحظاتی هست که آدم از فکر کردن به آنها لذت میبرد، سادهترش اینکه قند در دل آدم آب می شود. قبولی دانشگاه هم برای من همین طور بود. اما این موضوع شروع راهی بود که آنقدر هم که میگفتند ساده نبود. زیاد شنیده بودم که کارشناسیارشد که چیزی نیست، چشم بهم میزنی تمام شده، مدرکت را گرفتهای. شاید آنها قدرت دیگری داشته اند یا چراغ جادویی در جیب! برای من که اینطور نبود. پایان نامه خود بدل شد به جادهای که گذشتن از آن خود شد هفتخوان. از انتخاب موضوع و پذیرفته شدن آن که گذشتم تازه رسیدم به جمعآوری منابع. مراحل تحقیق و پژوهش هر روز سختتر میشد و در میان مشکلات یکی پس از دیگری رخ مینمود. مشکلات پایان دادن به این مقطع تحصیلی خود کم نبودکه به ناگاه دست روزگار برگ دیگری ورق زد و مشکلات فردی بدل به قوزی شد روی قوز دیگر.
گلهگذاری دردی را دوا نمی کند و همین بس که اکنون این رساله آمادۀ دفاع شد. اما مساله جالب برای من تداخل زندگی شخصیام با موضوع پایان نامهام بود. در میان گرفتاریهای شخصی رفتن به سراغ رمانس، احساس دوگانه و غریبی در من ایجاد میکرد. خواندن قصۀ شهسواران و عیاران و سفر با آنها به دنیای خیال و گشت و گذار در سرزمینهای ناشناخته لحظاتی پر از خوشی و سبک و بالی در دلم ایجاد میکرد. روزها به کاری خشک و تکراری مبتلا بودن و شبها از قصهای به قصۀ دیگر سرک کشیدن؛ حدیث تمام این روزها و ماههای من بود.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-02] [ 08:22:00 ب.ظ ]
|